Ябълков оцет при високо кръвно налягане

1,226 | January 20, 2016

Според съвременната медицина за нормално кръвно налягане се приема горна граница 140 при долна не по-висока от 80.Трябва да се има предвид,че ниското кръвно налягане е също толкова вредно,колкото и високото.То е показател,че сърцето не функционира както трябва и такива хора често страдат от анемия или нарушена функция на щитовидната жлеза.

Един от най-разпространените фактори за повишено налягане е стресът,но следващите фактори също могат да бъдат причина за появата му:приемането на голямо количество сол,обездвижването,прекаляването с алкохол,пушене,бъбречни проблеми,втвърдяване на артериите и др.

Естественото лечение на кръвното налягане изисква диета богата на пресни салати и въглехидрати,а приемането на белтъчини трябва да се балансира с повишено приемане на ябълков оцет,ябълки,грозде,червена боровинка или сокове от тях,които поддържат киселинно-алкалното равновесие на организма.

Натуралният ябълков оцет снабдява сърцето с калий,който укрепва сърдечния мускул и предпазва кръвта от сгъстяване.

При високо кръвно налягане 2ч.л ябълков оцет и 2ч.л мед се разтварят в 1 чаша вода.Изпива се и след 30 мин се измерва налягането.Ако се е понижило значи причината е във високото съдържание на белтъчини и мазнини в храната.

Приготвя се хайвер от 2 глави счукан чесън,1с.л зехтин и 30 гр. Натурален ябълков оцет.Приема се намазан върху филийка хляб.

Добро действие върху сърдечната система има свареният с оцет чесън.

Народната медицина препоръчва ежедневно да се приемат 2ч.л ябълков оцет 2-3 пъти дневно с чаша вода и мед.

Използвайте само суров,нефилтриран,непастьоризиран ябълков оцет.