Какво да правим при сърдечен пристъп?

1,195 | June 4, 2015
http://womenpla.net/wp-content/uploads/2013/10/Heart-Attack-Risk.jpgЧесто се случва хората да са съвсем сами, когато преживяват сърдечен пристъп. Ако изведнъж почувствате, че сърцето ви бие „погрешно“ и сте близо до припадък, имате само около 10 секунди, преди да загубите съзнание. В същото време, хората получили сърдечни пристъпи могат да си помогнат сами.

За да направите това, опитайте да не се паникьосвате и да не губите съзнание – започнете да кашляте, колкото сила имате. Всеки път преди да кашляте поемайте дълбоко дъх. Кашлицата трябва да бъде дълбока и продължителна, все едно трябва да изкарате някаква досадна и огромна храчка от гръдния кош. Вдишванията и кашлицата трябва да се повтарят на всеки 2 секунди, без прекъсвания или спирания, до пристигането на медицинска http://doctorstevenpark.com/wp-content/uploads/2009/01/bigstockphoto_senior_man_with_cough_2429487.jpgпомощ, или до момента, когато сърцето започне да бие отново в нормален ритъм. Дълбоките вдишвания позволяват на кислорода да проникне в белите дробове, а кашлицата е един вид компресия. Това помага на сърцето и кръвта да започне да циркулира отново. Този натиск върху сърцето му помага да постигне своя нормален ритъм. По този начин жертвите на инфаркт могат да спасят положението, поне докато пристигне лекар. Споделете статията с възможно по-голям брой хора. Специалистите кардиолозите уверяват, че тази информация би могла да спаси нечий човешки живот.

Предупреждение: Настоящата статия не представлява медицинска практика и лечение. Консултирайте се с вашия личен лекар за точните симптоми, превенция и действия при сърдечна атака!