Нетрадиционни рецепти при шипове

1,644 | January 21, 2016

Нетрадиционни рецепти при шипове

back-pain-symptoms-and-causes1. Бани с газ при шипове в петата или ръцете – за процедурата се използва некалайдисън бакърен съд. В него се сипва 1 литър газ за осветляване. Съда се затваря и газта престоява в него за 1 ден (24 часа) под капак. Местата, които ще се лекуват трябва да се намажат с мас преди да започнете процедурата. Намазаните зони се потапят в съда за 5 минути на първия ден. На втория ден намазвате отново с мас и потапяте за 10 минути. Всеки ден намазвате и увеличавате с 5 минути, докато достигнете 30 минути (това става на 6 ден). На седмият ден отново болезнената зона се топи за 30 минути. След това започвате да намалявате минутите, отново с 5 – 25,20 и т.н., докато достигнете до 5 минути. Цялата продължителност на курса на лечение е 12 дена. След всяка процедура, третираните зони не се измиват, а просто се забърсват с кърпа и се обуват чорапи, слагат се ръкавици или хавлиена кърпа. Газта не се подменя използва се една и съща за всички процедура, като не бива да се забравя непохлупена, защото ще изветрее. Препоръчително е всяка една процедура да се прилага вечерно време.

2. Английска сол и прясно домашно яйце – взимате една кърпа върху която чупите яйцето и ги размазвате. Затопляте го докато белтъка побелее. Изсипвате отгоре пакетче английска сол и налагате, като компрес на болезнената зона. Лечението се прилага 10 поредни вечери, за да се извлече максималния ефект от него.

3. Бял тамян и оцет – използват се 250 милилитра оцет, който изсипвате в стъклена купа и към него прибавяте 15 грама бял тамян. Изчаквате той да се стопи и после с получилия се илач намазвате силно болезнените зони.

4. Вар и мед – преди да се започне процедурата мястото се разтрива добре, за да се загрее. После болезнената зона се намазва обилно с домашен мед. Счуквате на прах вар и после с нея наръсвате върху меда. Гледайте дебелината на слоя вар, която ще наръсите да е около 1/2 милиметра. Отгоре мястото се завива с вестник, а после с парче вълнен плат, което се връзва добре, защото се пренощува с компреса. Когато станете измийте третираните зони с хладка вода. Ако шиповете са в начален стадий прилагайте лечението 3 дена, но ако те са в напреднал използвайте метода 7 дена без прекъсване.

grab5. Нафталин и мас – направете домашен мехлем от 2 чаени лъжички свинска мас и чаена лъжичка нафталин. Намажете с този мехлем болезнените участъци и върху тях сложете марля. Отгоре превържете с парче вълнен плат. Дръжте компреса една нощ. За да постигнете положителни резултати прилагайте лечението 25 дена.

6. Сода – в 2 литра вода добавяте пакетче сода бикарбонат. Слагате на котлона и затопляте илача. Сваляте го и натапяте в него краката (колкото по-горещ, толкова по-добре, но все пак внимавайте да не се опарите). Дръжте краката докато водата изстине. Не я изхвърляйте, защото ще я използвате 10 дена. На следващия ден просто изсипете нова пакетче сода и повторете процедурата. Така докато стигнете до 10 дена (използва се една и съща вода, единствено се добавя нова пакетче сода всеки ден).

7. Рецепта при шипове с охлюви – взимат се 5 охлюва, които се счукват заедно с черупките върху найлон. Намажете болезнената зона със свинска мас и после отгоре наложете счуканите охлюви заедно с найлона. Отгоре слагате вестник. Завършвате компреса с плат, който завързвате добре. Преспивате с компреса. Лечението продължава 5 дена.

Съвети от коментарите:

а) Разтопете две-три обикновени свещи-бели. Като застинат, но да са още меки и топли се налагат върху засегнатите места ,като се покрива с кърпа за по удобно. Компреса се държи докато застине. Процедурата се прави от десет до петнадесет дни. Парафина не изгаря, а затопля . Болката се облекчава и става поносима шиповете се притъпяват и не притискат. Лично съм пробвала тази терапия и мога да ви кажа, че работи.

б) Kупете сяра от аптеката. Измивате краката си и поръсвате със сяра. Обувате вълнени чорапи. Три вечери и шиповете изчезват.

в) Появата на шипове се дължи на киселото ph, при което не протичат правилно процесите в тялото. Ако си поддъжаме алкално ph – няма да става отлагане на калция върху костите, а ще се усвои от костите. Аз съм имала шип и се оказа, че като направих корекция в храната си, то изчезна. Силно алкализиращи храни са спирулината, сока от нони, кордицепса. Комбинирането с диета с повече плодове, зеленчуци и сурови ядки, ще набави липсващите в тялото минерали, незаменими аминокиселини и ще стопи отложените по костите шипове.