Mайката на всички билки Пелинът

673 | October 28, 2017

Неизброими са божите творения, които ни се дават безплатно от чудната ни природа, а растенията и билките са най-голямото съкровище, което притежаваме. Може ли все пак едно обикновено на пръв поглед храстче, което бихме подминали или стъпкали да е толкова ценно?

Подложеният на стрес модерен човек на XXI век се бори с новия бич – рака , който отнема живота на хиляди с неочаквана скорост.

билката, пелин, рак, лечение

Учените по цял свят работят върху медикаменти за отстраняването на тази коварна болест, създават нови и нови лекарства за лечение на рак и прилагат различни процедури за лечение на това страховито заболяване.

В действителност обаче са сравнително малко случаите, при които онколозите се радват на положителни резултати, въпреки че има и успехи. Един от тях изпъква на преден план – откритието тази година, което накара светилата на медицината да гледат с отворени уста от изумление.

Онколози и биоинженери дължат постиженията си на невероятно откритие – едногодишен плевел, наричан от повечето хора „майката на всички билки“ заради своите неизброими лечебни сили. Това е вълшебният пелин.

Затова искаме да споделим с вас тази нова и изключително полезна информация!

Artemisia annua , или Едногодишният пелин е тревисто растение, което за краткия си живот е способно да прибави десетки години към живота и здравето на хората.

билката, пелин, рак, лечение

Изследвания са показали, че веществата, съдържащи се в това растение, имат свойствата да контролират репродуктивния растеж на раковите клетки в човешкото тяло и по този начин да унищожат до 98% от тези структури. Растителни вещества действат много селективно в човешкото тяло, без да засягат здравите клетки и без да влияят върху човешкия естествен имунитет.

Втората сензация стана фактът, че растението действа невероятно бързо, за да се справи със злокачествените клетки. Достатъчни са малко над половин ден – 16 часа!

Експериментите показали, че дори в тежки етапи на рака само един месец прием на активното вещество в Artemisia (артемизинин и неговите полусинтетични производни) помага за редуциране на броя на раковите клетки в човешкото тяло с 28%!

Веществата на растението атакуват раковата клетка и, подобно на скрита бомба, поразяват враждебната клетка на по-малки частици, които не са в състояние да се възстановат, като по този начин я ликвидират без остатък. Този метод към лечението е в състояние да предотврати появата на рецидив в близко бъдеще!

Експериментите върху плъхове доказали, че комбинирането на пелина заедно с прием на желязо води до пълно ликвидиране на рака, без да уврежда здравето на гризачите.

Не забравяйте: При използване на пелин е много важна дозировката, тъй като това растение е отровно!

пелин, билка

В допълнение трябва да се каже, че, наблюдавайки пациентите, лекарите отбелязали, че нездравословното хранене, малкият прием на вода, заседналият начин на живот и негативното възприятие на света оказват много отрицателно влияние върху здравето.

Затова, за добро здраве и ефективно лечение е необходимо не само да се промени коренно начина на живот, но също така и да се набляга сериозно върху отношението и възприятието на света.